Ciorbă de pui cu legume


Salutareeee!
Revin cu forțe proaspete, după o pauză lungă, în care să nu vă gândiți că nu am mai gătit 😂😂, dar aveam nevoie de un imbold! Mulțumesc, Kiki! 
Dar, să lăsăm scuzele pentru altă dată. Vă las cu rețeta mai jos!

Timp de preparare: 45-60 minute
Ingrediente 
400 gr piept de pui
• 1 punga legume mexicane congelate (puteți folosi orice legume vă plac, eu am folosit acestea pentru rapiditate)
• 2 linguri bulion
• 1 gălbenuș de ou
• 2 linguri ulei
• leuștean și pătrunjel verde
• 3,5 l apă
• sare
• piper
• 1 lingură borș

Mod de preparare:
Se pun la înăbușit legumele congelate cu 100 ml apă și sare. Între timp, pieptul de pui se taie cubulețe. 
În momentul în care apa de pe legume s-a evaporat se adauga piperul și ulterior carnea de pui. Se adaugă restul de apa si se lasă să fiarbă la foc mic.
Când legumele și carnea sunt fierte, se adaugă bulionul și borșul și se lasă să mai dea un clocot. 
În acest timp, frecăm gălbenușul cu cele două linguri de ulei, turnate în fir subțire ca la maioneză până se încorporează frumos uleiul. 
Compozitia de gălbenuș se adaugă în ciorbă astfel, se ia câte un polonic de ciorba și se toarnă peste galbenuș pentru a-l aduce la o temperatură apropiată de cea a ciorbei. Apoi o turnăm în ciorbă, amestecăm și stingem focul. 
Adăugăm verdeața tocată fin și gata!
Desigur că noi o servim cu ardei iute murat! 
Poftă bună!


V-am tzucat!
Lalu AB

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Paste "Claudia"

Cum să fii FAntastic?